Foosball – Fotbollsbord fotbollspel

foosballFotbolls spelet som spelas på ett fotbollsbord med hantag där det sitter fast en eller flera fotbollsgubbar på är ett spel vi förmodligen alla har spelat någon gång och som dom flesta av oss gärna spelar det även som vuxna.

Detta klassiska spel har ingen historisk backgrund utan är helt enkelt ett spel som gjorts för att vi ska kunna spela världens populäraste sport mot våra vänner på ett enkelt sätt långt innan dataspel, playstation och liknande kom till.

Det fantastiska är att inte ens idag kan dom digitala spelen byta ut detta klassiska fotbollsbord. Spelet är alltså inte en Svensk uppfinning som tex kubb men är utan tvekan ett av Svenskarnas största favorit spel.

Fotbolls spelets regler

Det finns inga hörnor eller offside i detta härliga svenska spel utan är betydligt enklare än så att spela. Man kan antingen vara två eller 4 spelare.

En spelare på varsin sida som hanterar sitt spel lag med fyra handtag där den första styr målvakten, andra styr backarna, tredje styr mittfältarna och fjärde styr dom som spelar fram.

I mitten av bordet finns det ett håll på varsin sida där man släpper ner en fotboll och spelarna får du börja flytta och snurra sina spelare för att på så sätt skjuta fram bollen och göra mål. Spelaren som 10 mål först vinner. Svårare än så är det inte!

Relaterat Tips!

Gillar man fotbollsspelet gillar man oftast även det klassiska hockey bord spelet. Läs mer om både air hockey och det klassiska hockeyspelet här.