Shangri La

Då var det dags att följa med NextGen till den vackra platsen bland bergen – Shangri La! Trots att det endast är en utopi skapad av James Hilton för snart 100 år sedan så kan man ju alltid drömma sig iväg och tänka att det finns denna typ av platser på jorden, för vad vore väl livet utan en stor portion fantasi? Det bästa med denna slot är att man får följa med en hjältemodig kvinna istället för den herre som vi är vana vid när det kommer till Lost Horizon och bara det ger ju såklart ett extra plus!

Vi tackar NextGen för att de tar oss med på denna underbart vackra resa och det kommer även ni att göra efter det att ni provspelat denna nya slot, för det är verkligen härligt från första stund! Följa nu med oss nedan för att få reda på allt som är värt att veta om spelet!

shangri la

Tema och grafik

Temat har vi redan varit inne på, så vad gäller det så vet ni vad ni har att vänta, men hur ser det ut med grafik har vi inte varit inne på ännu. Det finns bara en sak att säga om det och det är att NextGen lyckats med att ge oss både ett tema och med det grafik av högsta klass, så här har vi ett spel som visar att NextGen verkligen inte legat på latsidan, utan tvärtom!

Slutsats? Detta är en slot som lyckas bra med att få oss med på ett snyggt äventyr och då det också är ett kul och spännande spel så har vi mycket att se fram emot, så häng med!

Spelets symboler och funktioner

Symbolerna i spelet är vackra och passande för temat och man ser att det lagts ner tid på att ge spelaren ett estetiskt tilltalande spel och det är ju alltid lika trevligt! Bland symbolerna hittar du en tiger, en noshörning, en elefant, ett tempel, en sabel och en lotusblomma. Inga konstigheter alltså, utan symboler som känns ganska självklara i detta sammanhang. Du hittar även spelkort symboler på spelplanen när du snurrar hjulen och sedan har vi hjältinnan själv som wild och scattersymbolen kommer i form av en guldig staty.

Scattersymbolen har sitt eget bonusspel som den kan trigga igång helt random och denna funktion kallas ”Added Scatter Feature”, vilket, precis som det låter som, ger en extra scatter på spelplanen! Om detta händer så blir det lättare att trigga igång bonuslägena i spelet, vilka är Free Spins, Super Free Spins, Chest Bonus och Trail Bonus. Håll extra utkik efter guldstatyn, alltså!

När det kommer till wildsymbolen så är det så att den som vanligt ersätter alla andra symboler, men det är också på det viset att det finns något som kallas ”Added Wilds Feature” och denna funktion gör så att man vid varje snurr har chans att få upp en extra wildsymbol på skärmen medan man spelar. Utöver detta så har vi ännu en funktion som, precis som ovan, triggas igång helt slumpmässigt och den kallas för ”Wild Reels Feature” och här är det så att om man har turen på sin sida så kan spelets wild täcka alla tre symbolerna på ett hjul!

Bonusspel och Freespins

 • Free Spins: Detta bonusspel ger dig 8 vanliga freespins för att du med hjälp av dessa ska ha större chans till vinst
 • Super Free Spins: Här är det 12 freespins som tittar fram och hamnar du i detta läge så är du garanterad extra wildsymboler
 • Chest Bonus: denna funktion låter dig öppna kistor inne i templet och här kan man ha tur och vinna allt eller så kan man ha otur och istället för vinst hamna i en fälla
 • Trail Bonus: Här har vi ett bonusspel som tar oss med till en ny spelplan och här ska man snurra på ett hjul för att se hur många steg upp till det bergs topp som dyker upp på den nya spelplanen.

Du hittar även en kvitt eller dubbelt- funktion där du efter varje vinst kan välja om du vill satsa på antingen svart kort eller rött kort, om du anser att det är värt att våga chansa!

Spelinformation

 • Speltillverkare: NextGen
 • Lansering: Mars 2017
 • Hjul: 5
 • Rader: 3
 • Vinstlinjer: 15
 • Myntvärde: €0.01 – €10.00
 • Lägsta insats: €0.20
 • Högsta insats: €200
 • Progressiv jackpott: Nej
 • Högsta vinst: 3000 mynt
 • Freespins: Ja
 • Bonusspel: Ja
 • RTP: 96.63 %

Sammanfattning

Vi tycker att NextGen har lyckats mycket bra med denna slot och det finns ingenting att klaga på vare sig vad gäller design och grafik, tema, spelfunktioner eller RTP. Testa det gratis innan du gör några riktiga insatser för att se om detta är ett spel i din smak!