Topp10 Svenska spel

Här listar vi dom tio absolut populäraste Svenska spelen genom tiderna enligt oss på svenskaspel.info

Kubb – Det Svenska spelet från Gotland

svenska spelet kubbVisste du att spelet Kubb inte bara är ett roligt utomhus spel som vi i Sverige älskar att spela men att det också är ett utomhusspel som uppfanns av våra förfäder vikingarna från Gotland? Spelet har sedan dess utvecklats och är idag inte bara en fritidsaktivitet utan även en sport som man arrangerar VM för. På vår Kubb sida har vi samlat historisk fakta om spelet tillsammans med spelreglerna om du vill lära dig hur man spelar kubb och vilka dess riktiga regler är. Du hittar även tips på var du kan köpa spelet kubb!

UNO – Amerikanska versionen av vändåtta

uno kortlekUNO är ett Amerikanskt spel som fungerar på precis samma sätt som vårt Svenska spel vändåttan bara att man har en mycket finare kortlek i UNO som är betydligt enklare att förstå. UNO är ett socialt spel som dom flesta av oss har spelat när vi var små och vi på svenskaspel.info tycker att alla barn precis som vi borde ha en riktigt UNO kortlek hemma som dom kan spela med då och då tillsammans med vänner eller föräldrar. Därför har vi satt ihop en liten guide med regler och tips för spelet UNO.

Hänga gubbe – Världens enklaste spel

hangagubbe_1191358776_1277174_120716445Hänga gubbe är väl inget Svenskt spel? Om man spelar det på svenska är det ett svenskt spel tycker vi iallafall och framförallt så är det ett spel vi älskar. Det är ett spel som alla kan spela precis när som helst med bara en pappersbit och en penna samt ett spel som passar både barn och vuxna. Vi älskar detta Svenska spel och har därför skapat en guide där du kan läsa lite mer om spelet och dess historia samt där vi bjuder på tips om var du kan spela spelet gratis online och var du kan köpa det om du vill ha ett lite roligare hänga gubbe spel som du kan spela hemma med familjen.